Eetrijpe avocado’s – met zorg & liefde gerijpt

Die perfecte eetrijpe avocado. Daar komt heel wat bij kijken. Ontdek hoe wij ervoor zorgen dat onze avocado’s precies op dat juiste moment eetrijp zijn – in de schap. Het rijpingsproces – van boom tot schap.

Onze avocado’s zijn natuurlijk, met geduld gegroeid en met zorg & liefde gerijpt. Wanneer de vruchten in Mexico zijn ingepakt, worden ze rustig ‘in slaap gebracht’. Dit doen we door ze 8 uur lang te koelen tot 10,3 graden Celsius. Afhankelijk van het vochtpercentage, koelen we de avocado’s vervolgens nog eens 8 uur tot een temperatuur die varieert van 4 tot 7 graden Celsius.

Om de gewenste temperatuur en de beste kwaliteit te bewaken, wordt de lading gecheckt en vastgelegd. De deuren van de gekoelde container worden afgesloten met een zogeheten ‘seal’. Deze bevat een nummer die correspondeert met onze documenten. Zo kunnen we onze vracht op de voet volgen en direct identificeren.

De container wordt naar de haven van Altamira gebracht, waar de container per zeevracht naar Rotterdam wordt verscheept. Tijdens het gehele transport zijn er vier thermograven per container actief, waarmee wij de optimale omstandigheden voor onze avocado’s te kunnen bewaken.

Van ‘slapende’ tot eetrijpe avocado

De avocado’s komen ‘in slaap’ aan, zodat ze klaar zijn voor de laatste fase van het rijpingsproces. In de basis leveren wij onze avocado’s niet eetrijp, zodat jij zelf de snelheid van het rijpingsproces kunt bepalen. Wil je de avocado’s volledig eetrijp? Direct klaar voor in de schappen? Dat kan natuurlijk ook. Hiervoor werken wij samen met een Nederlandse partner, die na aankomst de avocado’s tijdelijk in een rijpingskamer plaatst. Hoe lang, dat is afhankelijk van de grootte, het gewicht en de rijpingsfase. De rijpmeester houdt het proces en de kwaliteit nauwlettend in de gaten, zodat wij nog steeds de allerlekkerste avocado kunnen leveren.

Meer weten? Neem contact met ons op door hier te klikken.

Share