In het (Mexicaanse) zonnetje: Malena en Fruits & Avo Road

Maak kennis met onze Mexicaanse partner en exporteur: Malena van Fruits & Avo Road. Een bijzondere vrouw, een prachtig bedrijf met een duidelijke missie. Een samenwerking waar we trots op zijn!

Het ‘groene goud’ is sinds oudsher de Mexicaanse trots, voor eeuwig ’s werelds favoriet. De smeuïgste Hass avocado’s zoals de Mexicaan deze zelf kent en eet. Avocado’s waar iedereen de vruchten van plukt. We geloven dat je samen meer bereikt dan alleen. Daarom werken wij graag samen met lokale, Mexicaanse partijen. Zij kennen het gebied tenslotte beter dan wij.

Onze avocado’s komen uit de regio Michoacán en Jalisco, waar ruim 80% van de Mexicaanse avocado’s wordt geproduceerd. Dit betekent dat het aanbod avocado’s hoog is, maar zeker niet allemaal dezelfde kwaliteit kennen. Mede door Malena haar inspanningen is er een coöperatie van plantagehouders ontstaan. De boeren in deze coöperatie leveren avocado’s tegen een bovengemiddelde minimumprijs, zodat zij een buffer hebben in tijden van schaarste. Een afgesproken maximumprijs bewaakt de constante inkoopprijs. Door slim samen te werken, onder goede omstandigheden, kunnen wij die prachtige avocado het hele jaar rond leveren.

Onze missie sluit naadloos aan bij die van Malena. Zij zet zich hier lokaal hard voor in, samen met één van onze founding partners Willem Ritmeester. Een samenwerking waar wij trots op zijn!

Share