Mextrade – een avocado importeur met een verhaal

Verteld door één van de initiatiefnemers van de avocado importeur. Ontstaan vanuit diverse achtergronden, één duidelijke visie. Lees het verhaal van Mextrade, onze missie en leer één van de gezichten achter deze bijzondere samenwerking kennen.

De avocado. Sinds oudsher Mexico’s trots, voor eeuwig ’s werelds favoriet. Natuurproducten op hun puurst. De smeuïge Hass avocado, zoals de Mexicaanse boer deze zelf kent én eet. Het hele jaar door vers geleverd door avocado importeur Mextrade.

Jurjen Bron is één van de founding partners van Mextrade. Hij heeft de nodige ervaring als het gaat om financiële vraagstukken en heeft vanuit die hoedanigheid in veel ondernemingen meegekeken en –gedacht. Zo begon het avocado-avontuur ook. Vanuit een financieel vraagstuk. “Soms heb je van die gesprekken die resulteren in iets bijzonders, een klik tussen mensen waarvan je weet dat je samen verder komt dan alleen”, aldus Jurjen. “In een korte periode zijn we met verschillende mensen aan de slag gegaan en niet heel veel later was avocado importeur Mextrade een feit.”

 

Onze avocado’s groeien op diverse hoogtes, altijd in het perfecte klimaat en zijn daarom 52 weken per jaar leverbaar.

De avocado’s worden gekweekt in hun land van oorsprong, op de mineraalrijke grond van de Mexicaanse boeren. “Onze avocado’s groeien op diverse hoogtes, altijd in het perfecte klimaat en zijn daarom 52 weken per jaar leverbaar. Als avocado importeur maken wij gebruik van de GlobalGAP certificering. Een jaar lang met geduld gegroeid, met zorg en liefde gerijpt.

 

Duidelijke afspraken en eerlijke prijzen

Eén van de founding partners woont in Mexico en coördineert het proces ter plekke. Dat maakt dat wij grip hebben en precies weten wat de containers in gaat. De Mexicaanse boer werkt hard om ons de beste kwaliteit avocado’s te leveren. Daar horen duidelijke afspraken en eerlijke prijzen bij, zoals een bovengemiddelde minimumprijs die een rendabele marge en een buffer in tijden van schaarste garandeert voor onze boeren. Een maximumprijs bewaakt de inkoopprijs voor onze klanten.” De ‘minder’ mooie avocado’s, met een schoonheidsfoutje, die worden aangeboden op de lokale markt of gebruikt om heerlijke guacamole van te maken. Jurjen Bron: “Geen avocado verspild, elke geplukte avocado wordt eerlijk gecompenseerd.”

Meer weten of kennismaken? Neem contact op door hier te klikken. We komen graag langs!

Share